Forum PokeWars

Pełna wersja: Zadania globalne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć!

Czy zastanawiacie się co mam na myśli? Na razie nić. 

Chciałbym zaproponować wprowadzenie do gry Zadań globalnych. Czyli zadań które wykonują wszyscy i jest bardzo wymagające. np.

Wszyscy gracze gry wykonują:
Złap 1300 pokemonów
Pokonaj 2000 Trenerów 
Pokonaj 3400 pokemonów w lokacji

itp

Albo mogły by być to Zadania Miedzy-Stow czyli wszystkie stow wykonują takie zadanie 

a nagroda była by odpowiednio według tego jakie stow/jaki gracz się ile przyczynił. np: 2.8kk choć pewnie było by to większe. (nagroda do rozdzielenia za super zadanie ). lecz można by tez oferować specjalne nagrody np 1 kryształ ognia dla najlepszego w zadania czy 4 kryształy lodu jako nagroda z Y tez do rozdania.

Po co?
By ludzie mogli się w tej grze czymś nowym zająć.
By Fajnie było i Się nie nudzić.
Ale raczej lepiej jak sami znajdziecie argumenty.

kiedy:
Myślę ze takie zadanie mogło by się pojawiać co tydzień parę tygodni zaleznie od nagrody i trudności.

Moim zdaniem to dobra koncepcja . Myślę ze w takim zadaniu można by dodać niecodzienne zadania np: znajdz 3 kryształy wody w lokacji.

A co wy myślicie?
Ja jestem za. Nie za bardzo jest co w tej grze robić. Ma bardzo dużo wad, ściganie się z wieloletnimi weteranami nie ma sensu, dzienne zadania są totalnie nie opłacalne, o bardzo trudnych to zrobienia bossach i salach nie wspomniawszy, więc praktycznie wchodzę na gre na kilka minut i wychodzę bo nie ma co robić xd przydałyby się jakieś dodatkowe wyzwania, szczególnie, że eventy też są bardzo rzadko (i też ostatnio nie opłacalne, bo tylko jest walka o ranking). Tak więc ciężko o jakieś frasujące zajęcie w tej pełnej wad grze. Zadania globalne nie tylko by urozmaiciły rozgrywkę, ale też by zwiększyły integrację pomiędzy samymi graczami. No i jakieś sensowne nagrody też zawsze przyciągną. Ja bym coś takiego dawała przynajmniej raz na miesiąc, ponieważ z doświadczenia wiem, że zadania globalne dość długo się robi, a gra nie ma zbyt wielu aktywnych graczy. Aczkolwiek sądzę, że byłoby to jeszcze elastyczne i jeszcze z możliwością ewentualnej zmiany. 
Tak więc jestem za. Ale twórcy pewnie oleją jak zawsze xD