Forum PokeWars

Pełna wersja: Tryb nadzwyczajny
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

malix982

Witam przychodzę z propozycją dodania do regulaminu nowych postanowień - (nie musi być stricte literalnie tak jak ja mówię - to tylko techniczny pomysł
Regulamin 
W kategorii  $2. Konta graczy -> proponuję taki punkt 2.15 o treści:
1. Gracz, którego konto zostało zbanowane pernamentnie z przyczyny innej niż w punkcie 2.6 może ubiegać się o odbanowanie w czasie nie krótszym niż 3 lata (może być inny czas) od daty zbanowania pernamentnego. 
2. Powyższej zasady nie stosuje się do sytuacji określonej w punkcie 2.16 3. 
oraz 2.16 
Warunki oraz tryb odbanowania określonego w punkcie 2.15:
1. Gracz wnioskuje o takie odbanowanie w zakładce zgłoszenia - Inne 
2. Gracz obowiązany jest do czytelnego i wyraźnego uzasadnienia 
3. Gracz przyjmuje do wiadomości że jeśli w ciągu najbliższych 3 lat popełni to samo "wykroczenie" zrzeka się prawa do uprawnienia określonego w punkcie 2.15 jako kolejne takie odbanowanie i jego konto przechodzi procedurę określoną w przepisach dotyczących usuwania konta. 
4. Moderator rozpatruje wniosek pozytywnie oraz rozpoczyna naliczanie okresu 3 letniego.
5. Moderator poucza że tryb nadzwyczajny będzie możliwy do rozpatrzenia jeśli w ciągu 3 lat nie popełni tego samego "wykroczenia"

Uzasadnienie tego trybu: W realnym świecie istnieją w prawie takie instytucje jak tryby nadzwyczajne oraz wzruszalność decyzji czy warunkowe ubieganie się o zwolnienie z więzienia przy dożywociu  - proszę we własnym zakresie poczytać. Tutaj chciałbym przejść do meritum. Powyższą zmianę uzasadniam tym gdyż każdy gracz popełnia błędy - być może perm ban czasem jest za surowy - gracz popełni jakiś błąd - i powinien z tego wyciągnąć wnioski. Czas płynie i każdy chciałby wrócić do gry. Tryb nadzwyczajny nie obejmuje handlowania kontem za realne pieniądze gdyż w mojej ocenie to najgroźniejszy wybryk. Pomysł aneksu do regulaminu przygotowałem jak najlepiej literalnie umiałem - starałem się żeby tekst był spójny a tryb dawał drugą szansę zbanowanym. 

Ogólnie tyle napiszę - na wszelkie pytania odpowiem tutaj w komentarzach - załączam ankietę z pytaniem - Czy podoba ci się ten pomysł i należy go wdrożyć ? - pytanie należy rozumieć jako koniunkcja logiczna
Witaj właśnie mam ban za 2 konto i by się przydał żeby takie bany permentne raz na 3 lub 5 lat zostały odbanowane z możliwością poprawa czy skruchy

malix982

Potem jakbyś został w takim trybie odbanowany - jeśli popełnisz to samo wykroczenie w ciągu 3 lat od ubrana już nigdy nie będziesz mógł mieć odbanowanego. Taki zachowanie powoduje zrzeknięcie się prawa do tryby nadzwyczajnego i już nie ma szansy na unbana.

malix982

Mam propozycję jak wyglądała by procedura:
1. Zakładasz nowe konto - wysyłasz zapytanie - Inne -> Centrum zgłoszeń -> Zgłoszenia graczy i odwołania -> Wybierz kategorię -> "Tryb nadzwyczajny"
Wygląd tego okienka:
--------------------------------------------------------
W treści zgłoszenia zawrzyj:
- nick którego dotyczyłby tryb nadzwyczajny
- email - jeśli pamiętasz na jaki jest zarejestrowane konto

Treść ogłoszenia:
Nick, email

*Okienko do zaznaczania
1. Akceptuję zasady wynikające z regulaminu w zakresie trybu nadzwyczajnego
2. Przyjmuję do wiadomości jeśli w ciągu 3 lat od daty popełnię to samo wykroczenie - moje konto zostaje automatycznie usunięte - nie będe mógł już skorzystać w ogóle z tego trybu
3. Przyjmuję do wiadomości że jeśli nie spełniam terminu 3 letniego - admin/moderator prześle mi informację zwrotną kiedy minie powyższy termin i do tego czasu mam zablokowaną możliwość wysłania takiej prośby z tego konta
4. Przyjmuję do wiadomości że pod wpływem tego wniosku powiązano aktualne konto ze zbanowanym - jest to zabezpiecznie antyspamowe nowych kont w celu reaktywacji starych
--------------------------------------------------------------------

Admin odpowiada tak jak na każde inne wnioski: Przesyła następujący komentarz
Zgodnie z regulaminem twoje konto zostało odbanowane - zaakceptowałeś zasady i od teraz jesteś zobowiązany aby je przestrzegać aby pozostać w grze.
Na e-mail na który zarejestrowano konto o nazwie _______________ zostaną wysłane 2 kody - masz 48 h na wprowadzenie je w poniższe okienko:
( _______________ ) - Kod do odblokowania zbanowanego konta - jeśli poprawny wystarczy się zalogować w czasie wyznaczonym przez administrację ale nie dłuższym niż 7 dni
(_______________ ) - Kod opcjonalny - jeśli go wprowadzisz to z twojego konta które aktualnie posiadasz zostaną przeniesione TYLKO YENY, PUNKTY HONORU oraz oak drinki - wszystko inne przepada wraz z kontem!
Na odbanowanym koncie przychodzi wiadomości powitalna z pouczeniem i podsumowaniem jako wyciąg z regulaminu
To nie jest dział na propozycje. Sama propozycja nie zostanie wprowadzona. Ban to ban. Zamykam.