Forum PokeWars

Pełna wersja: Nowy serwer gry
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć!
Ostatnio zastanawiałem się, jak wyglądałaby gra, gdyby otrzymała nowy start – coś na wzór wielu gier przeglądarkowych, gdzie otwierane są kolejne serwery. Obecnie mamy jeden główny świat, ale wyobraźmy sobie, że pojawia się nowy serwer, np. PL2, na którym każdy gracz zaczyna od zera – niezależnie od tego, czy zakłada nowe konto, czy loguje się na już istniejące. Wszyscy startowaliby z poziomem 1 i bez wcześniejszego majątku.

Ciekawi mnie, jak społeczność zareagowałaby na taki pomysł. Czy byłoby to interesujące wyzwanie? Sposób na ożywienie gry? A może kompletnie bez sensu?
Taki serwer miałby ogromny wpływ na wiele aspektów rozgrywki. Jak zmieniłby się rynek? Jak wyglądałby popyt na konkretne przedmioty? Jak ograniczona liczba Oaków i PH wpłynęłaby na tempo gry oraz wydarzenia czasowe? Ile warte byłoby klucie Pokémonów na trening, skoro nie byłoby jeszce żadnych wytrenowanych w grze? Czy nowe warunki sprawiłyby, że niektóre klasy turniejowe zyskałyby na popularności? No i najważniejsze – ilu graczy chciałoby spróbować swoich sił na nowym serwerze, powalczyć o ranking na równych zasadach i czy poprawiłoby to ogólną aktywność w grze?

Najlepsze w tym pomyśle jest to, że nikt niczego by nie tracił. Gracze, którzy wolą zostać na swoim dotychczasowym koncie, gdzie mają setki dni spędzonych w grze i ogromny dorobek, mogliby dalej grać bez zmian. Jednocześnie ci, którzy chcieliby spróbować czegoś nowego, mieliby możliwość rozpoczęcia przygody od zera na nowym serwerze. To nie byłby reset całej gry, a jedynie dodatkowa opcja dla tych, którzy chcieliby przeżyć wszystko na nowo, w zupełnie świeżych warunkach.
Co o tym sądzicie? Podzielcie się swoimi przemyśleniami – chętnie poznam Wasze opinie!
Ja jestem ciekaw jak to by wpłynęło na rynek pewnie by się ożywił bardziej