• Forum
  • Gra
  • Gracze
  • Szukaj
  • Forum
  • Gracze
  • Szukaj
Forum PokeWars Ogłoszenia Nowości Nabór na Nadzorcę Targu

Wątek zamknięty 

• 0 głosów - średnia: 0
Nabór na Nadzorcę Targu
solrock

Młody trener

Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
22.02.2016, 22:55
moj wiek to 16 lat obchodziłem urodziny 16 lutego. 

Mój pseudonim w grze to Solrock.
Czas spędzony w grze to 2dni 17godzin oczywiście miałem inne konto pokemon410 ale zapomniałem hasło bo nie grałem ponad rok.
Mam na imię Michał.
Zgłaszam sie do Nadzorcy czatu bo juz byłem moderatorem w PokeStore i PokeArenie.Byłem dość dobrym Moderatorem ale zostawiłem te gry dla PokeWarsów .
Wyobrażam sobie że będe dość dobrym Nadzorcą czatu ,lecz inni mogą mieć inne zdanie o mnie.
W grze będe codziennie synajmiej będe się starał, jestem dość doświadczony bo byłem Moderatorem w PokeArenie I PokeStory.
Poluś

Administrator AVANGUARD

Liczba postów: 463
Liczba wątków: 8
22.02.2016, 23:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.02.2016, 11:28 przez Poluś.)
Witam Wink

1. Poluś
2. Czas spędzony w grze: 57dni 13godz (gram od 5 miesięcy)
3. Imię: Adrian
4. Wiek: Leci 26.
5. 2-3 zdania o sobie:
Rubryczka w ktorej trzeba sie reklamowac jak telezakupy mango z rana  a țak na poważnie, młody tata, sprawny wulkanizator, szybki skurczybyk od przynoszenia zakupów chorej sąsiadce. Czlowieczek ktory lubi zatracic sie w muzyce by nie myslec znow o opuszczeniu kraju.
6. Informacja o tym, jak wyobrażasz:
a) Siebie na tym stanowisku: Mam cierpliwosc, zdaje sobie sprawe ze takie przekrety nie musza byc tylko miedzy graczem A i graczem B. Moze to byc bardziej zlozony proceder by nie wzbudzic podejrzen i trwac tez on moze nie godzine , nie dzien a nawet 2-3 dni by nie wzbudzic podejrzen. Mysle ze potrafilbym ocenic probe pushu bez problemu czy wymiany yenow na ph i odwrotnie miedzy graczami... Duzo wolnego czasu daje tez mi mozliwosc spokojnego przegladania ofert , transakcji i innych by bez pospiechu zastanowic sie co kto kombinuje. 
b) idealnego nadzorcę targu:
Na pewno musi miec sporo wolnego czasu bo oszustwa na targu moga byc kilkudniowe. 
No i wiadomo nie może on odpuszczac nikomu ze względu na sympatie czy obecnosc w stow itd.

7. Jak często będziesz dostępny w grze: Chyba wiekszosc aktywnych graczy wie ze jestem prawie caly czas, jedynie sen i wizyta u syna mnie na krotki czas wyłącza. Nawet w pracy zagladam na PokeWars. Od 18 do 1 w nocy to jestem zawsze ale i podczas dnia potrafie dlugo siedziec.
8. 2-3 Twoje atuty/zalety, które powinny przydać się na tym stanowisku: O cierpliwosci pisalem i wolnym czasie. Dodam jedynie ze sie nasłuchałem i mialem kilku w stowarzyszeniu "Biznesmanòw" i wiem co i jak robili. To chyba ułatwienie ;p

To chyba tyle. 
Pozdrawam

Dodam: Moze to strzal w kolano ale trudno, sam kiedys wziąłem udział w Pushu, jednak moim zdaniem ważne jest czy mamy zamiar robic to dalej czy jednak postanowimy zostac w grze i trzymac sie regulaminu. Obiecalem sobie ze nie dostane wiecej bana i nie zdarzają mi sie nawet wulgaryzmy. Osobiscie jestem w stanie stwierdzic ze to nieopłacalne.
W grze jak raz damy plame to ciagnie sie to za nami i ciezko jest sie wybielic i sprawic by zapomnieli. Co jest pewnie tez powodem dla kțorego bede sie zglaszal az padnie serwer. 
El Presidente

Słaby trener pokemon

Liczba postów: 137
Liczba wątków: 13
23.02.2016, 00:11
Bądźcie pozdrowieni

1. Pseudonim w grze
Caranthir

2. Czas spędzony w grze
Ponad 34 dni, gram od ~ połowy 2015 r.

3. Imię
Kamil.

4. Wiek
20+, niedługo stuknie mi okrągła rocznica.

5. 2-3 zdania o sobie
Warszawski dzienny student-słoik, organizujący się z pomocą macierzy generała Eisenhowera... W chwilach wolnych od uczelni pracuję, czytam książki (ostatnio podręczniki akademickie), bawię się żelastwem w celu poprawy sylwetki... O pasji do historii wspomniałem w zgłoszeniu na Nadzorcę Czatu...

a) siebie na tym stanowisku: Doberman zdający sobie sprawę ze swoich możliwości, potrafiący nad sobą panować, swoim uporem i konsekwencją wpędzi w tarapaty ludzi składających mu później "życzenia"...
b) idealnego nadzorcę targu: Cierpliwa sowa bez okularów, która potrafi wyciągać wnioski, łączyć wątki (w tej grze są osoby na tyle ogarnięte, że mogą kombinować od dłuższego czasu tak żeby nie wzbudzać podejrzeń), jest dociekliwa, potrafi wytłumaczyć co nieco... Idealny nadzorca powinien oprócz transakcji "ogólnie" obserwować kanał ogólny czatu gry (tak, to tam zawiązują się przyjaźnie handlowe, które mogą się kiedyś przerodzić w ciemny biznes), profile graczy (zwłaszcza polecających w opisie innych graczy - wtedy lecimy z historią transakcji; wyjątek to gracze, którzy nie polecają handlu z tym i tym, bo babcia jednego ukradła kurę 40 lat temu babci drugiego), od czasu do czasu powinien pobuszować w profilach stowarzyszeń (tam też są perełki w postaci bardzo podobnych nicków, co z marszu daje podstawę do badania pacjentów)... Rasowy pies tropiący push może się bawić nawet z pomocą elementów analizy technicznej...

7. Jak często będziesz dostępny w grze?
W dni wolne od pracy może to być nawet większość dnia, zależy ile zajęć będę miał na uczelni... Na przełomie maja/czerwca dostępność może ulec obniżeniu, ale myślę, że pułkownik mnie wcześniej odpowiednio zmotywuje żebym wszystko dopiął na ostatni guzik i mógł sobie pozwalać na przyjemności...
W dni pracujące pomóc mogę wcześnie rano i późnym wieczorem...
Będąc na uczelni mogę korzystać z wersji mobilnej, ale z uwagi na jej okrojenie ogarnięcie sytuacji na targu nie będzie możliwe... Nawet z dostępem do targu nie byłoby to wygodne...

8. 2-3 Twoje atuty/zalety, które powinny przydać się na tym stanowisku.
Cierpliwość, opanowanie, chłodna głowa, zdrowy rozsądek, chęci do podejmowania trudności... Poza tym lubię pracować z liczbami, zarobkowo się tym po części zajmuję... W przeszłości za pomoc graczom w innej grze przeglądarkowej dano mi rangę, która nie oferowała wielu uprawnień, ale dawała poważanie...
Życzenia od graczy do oporu, na co dzień mam w pracy lepsze, więc trudno na mnie zrobić tego typu wrażenie...

P.S. 1 - Mam pytanie/postulat: Interesuje mnie sprawa podciągnięcia nagminnego "pożyczania" pokemonów w celach rozrodczych do pushu...
P.S. 2 - Gracze karani za push (+ multikonto) powinni się spalić ze wstydu zgłaszając się w tym temacie...

Pozdrawiam,
Generał Dzikiego Gonu
AtecainCorp

Młody trener

Liczba postów: 11
Liczba wątków: 4
23.02.2016, 00:35
1. AtecainCorp
2. 34dni 19godz 22min
3. Bartłomiej
4. 23 lata
5. Jestem jednym z bardziej obeznanych graczy w tematyce pokemonów. Rzekło by się, że na grach pokemon zjadłem zęby. Pełniąc funkcj prokuratora stowarzyszenia Knights of Hell uważam, że dałbym radę sprawować odpowiednią kontrolę nad przepływem tranzakcji na targowisku.
a) Na początku przejrzał bym aktualnie odbyte tranzakcje by sprawdzić czy nie ma w nich niedogodności.
b) Dlaczego mam powtarzać to co napisałem powyżej? Dodam tu jeszcze to, że w tej misjii musi być konsekwentny.

7. Praktycznie codziennie. To w jakich godzinach zależy od zmiany w pracy
8.
- Jestem codziennie na grze.
- Mam ogarnięcie w tym temacie.
- Z pewnością gdy podejmę się tej funkcji na pewno się nie zawiedziecie.
Fenhrir

Młody trener

23.02.2016, 00:45
Witam,
1. Fenhrir
2. 14 dni 8 godzin 22 minuty
3. Przemysław
4. 20 (28 marca stuknie 21)
5. W wieku 15 lat funkcja "GM" <game master> na serwerze Tibii Dragon Ball, serwer nie utrzymał się zbyt długo bo zaledwie 2 miesiące, jednak parę banów się rozdało, rozwiązywało konflikty między graczami odnośnie machlojek w handlu, itp. Uwielbiam mangę Dragon Ball i Pokemon zdążyłem przeczytać wszystkie serie i uważam, że zdecydowanie lepsze niż anime. Wyedukowany zawód: Kelner, lecz specjalizacja: barman, miałem staż jako pomocnik szefa kuchni w Thai Cafe Ltd. w Plymouth, aktualnie pracuję w pizzerii, jednak od 1 marca zmieniam branżę na lepiej płatną, wówczas będę "wózkowym" na sortowni.
6.
a) Szczerze? To dokładnie tak jak opisał to Bethrezen. Obserwowałbym transakcje powstałe na targu, przeglądanie spraw w których może chodzić o push i zakupione rzeczy. Taki swoisty Komisarz Dochodzeniowy Nadzoru Handlowego.
Jednak nie jest tak pięknie, wiadomo, że każdy ma własne zycie, pracę, więc nie spędzałbym całego dnia w grze, lecz przebywał w niej około 4 godzin dziennie maksymalnie... Gdyby był jeszcze jeden nadzorca to z pewnością byłoby pięknie, ładnie, ale cóż... Decyzja dla administracji...
b)Idealny nadzorca to taki, który nie tylko rozda bany, który będzie przeglądał oferty w celu zapobiegania pushowaniu, lecz taki, który oprócz tego, bedzie umiał wytłumaczyć poszczególnym graczom ich błąd, żeby nie rezygnowali z gry i zeszli na tą "dobrą drogę" xD
7. Tak jak opisałem to wyżej: codziennie mógłbym być 4, no maksymalnie 5 godzin szczególnie wieczorami...
8. Rzetelność, cierpliwość, wyrozumiałość

Pozdrawiam, Fen
Anakin

Vendetta

Liczba postów: 1,319
Liczba wątków: 54
23.02.2016, 15:38
1. Pseudonim w grze: Anakin
2. Czas w grze: 24 dni 12h
3. Krzysztof
4. 23
5. Jestem studentem na uczelni technicznej i trenerem Judo. Moją pasją jest Chemia. Lubię też spotkać się ze znajomymi aby pograć w gry RPG i planszówki. W wolnych chwilach grywam w Fifę i Pokewarsy.
6. a) Jak rozumiem do obowiązków nadzorcy targu należeć będzie wyłapywanie nieuczciwych transakcji, pushu i, okazyjnie, multikont. Postaram się wypełnić powierzone mi obowiązki najlepiej jak potrafię, dążąc do ideału.
b) Idealny nadzorca targu z pewnością potrafi odróżnić przypadkowy push wynikający z nieznajomości cen od zamierzonego wzmocnienia konta kosztem znajomego albo początkującego gracza. Podobnie idealny nadzorca potrafi odróżnić okazyjne kupno przedmiotu i pokemona na targu od ustawicznego wykorzystywania słabszych graczy. Wreszcie tenże doskonały nadzorca rozumie, że ceny na targu są dynamiczne i ulegają zmianom. To co dziś byłoby na granicy pushu za miesiąc lub dwa może być przeciętną ceną.

7. Dyspozycyjność: Jestem studentem i pracuję. To sprawia, że moja dyspozycyjność jest ograniczona przez pewne obowiązki. Mimo to znajduję sporo czasu na grę w pokewarsy co widać po moim czasie w grze. W różne dni moja dyspozycyjność się zmienia, choć zazwyczaj nie wynosi mniej niż 2-3 godziny dziennie wliczając w to czas spędzony na urządzeniu mobilnym. W weekendy zazwyczaj mam trochę więcej czasu wolnego i przeznaczam go na grę. Moja dyspozycyjność w czasie sesji najpewniej będzie mocno ograniczona.
8. Zalety: Jestem przekonany o własnej wartości, a jednocześnie staram nie patrzyć się na nikogo z góry. Będąc nadzorcą na pewno nie będę wywyższał się nad innych graczy, jednocześnie nie dam się sprowokować niepochlebnymi opiniami na temat mojej pracy. Znam ceny na targu, szczególnie przedmiotów, gdyż codziennie spędzam trochę czasu łowiąc najlepsze okazje. Wreszcie doskonale rozumiem, że każdy popełnia błędy, potrafię przyznać się do własnych pomyłek.
RioluPL

Młody trener

Liczba postów: 5
Liczba wątków: 3
23.02.2016, 17:38
1. Pseudonim w grze "RioluPL"
2. 5 dni (taki mały czas w grze jest spowodowany naprawą laptopa)
3. Filip
4. 14 lat
5. Jestem uczciwym graczem, który lubi pomagać początkującym. Moim ulubionym pokemonem jest Riolu. Potrafię odróżnić jak pisze oszust ponieważ wielokrotnie miałem styczność z takimi osobami w innych grach. Wielu może myśleć że taki "gimbus" jak ja się nie nadaje, ale jestem rozważnym człowiekiem.
6.
a) Sprawdzanie transakcji na targu. Informowanie gracza, który wystawił podejrzaną ofertę aby ją usuną bo grozi to banem. Zamiast tylko grać będę mógł sprawdzać transakcje innych graczy i informować o "push'u"
b) Idealny nadzorca powinien spędzać w grze dużo czasu (dokładniej na targu) i to co napisałem powyżej.
7. To zależy od szkoły, pn.-pt. mogę grać od 15:30 do20:00 a w weekendy nawet całą noc i cały dzień. Oczywiście z małymi przerwami.
8. Jestem cierpliwy, rozważny i to co napisałem powyżej, czyli wiem jak pisze naciągacz/oszust.
wawuss

Młody trener

Liczba postów: 3
23.02.2016, 18:43
1.wawuss
2. Na obecną chwilę 11 dni 16 godzin( systematycznie tych godzin codziennie przybywa ).
3. Przemek
4.20lat
5. Przede wszystkim uczciwy, co myślę, że gra tu bardzo dużą rolę. Mobilny jestem 24/na dobę. Oferty na targu sprawdzam codziennie od kiedy gram, gdyż czekam na coś ciekawego. Dlatego myślę, że to też może być atut. Swoją pracę zawsze wykonuje sumiennie( jakby nie patrzeć to będzie praca do której trzeba przyłożyć się jak i do każdej innej).
6. Myślę, że wyobrażam siebie na tym stanowisku, gdyż jeśli chcecie, żeby gra się rozwijała to musi być coraz więcej graczy,a często bywa tak, że pogra ktoś 1 dzień i daje spokój bo na targu ceny ich przerażają.Bądź doświadczeni gracze robią mówiąc kolokwialnie młodych w balona. Dlatego trzeba im pomagać się rozwijać a to chyba o to w tym wszystkim chodzi? Ująłem te dwa podpunkty w jednym, gdyż nie dało się ich oddzielić,żeby wszystko miało jedną spójność.
PS: Zawsze pomagam, nigdy nie zawodzę.
7. Dostępny jestem tak jak już wcześniej wspomniałem 24/na dobę. W każdej wolnej chwili sprawdzam pokewars. Siedząc w kolejce u lekarza, jadąc tramwajem...itp.
8. Może nie jestem doświadczony, ale uczę się bardzo szybko zresztą widać jak szybko w krótkim czasie profil się rozwija.
Potrafię przyjąć jakąś uwagę z pokorą nawet od młodszego jeśli ma rację. Cierpliwość i chęć gry w tą grę bardzo mnie uspokaja. Dlatego tak długo spędzam nad nią czasu. Nigdy nie olewam powierzonego zadania.
Wcześniej prowadziłem jedynie strony dla klubu muzycznego. Nie ma to związku ale napisałem, żeby się troszkę pochwalić.
Ciężko opisać siebie, ale myślę, że te cechy przewodzą.
Dziekuję za uwagę.
Pozdrawiam Przemek
bethrezen

Mistrz Pokemon

Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 152
23.02.2016, 20:51
Nie zgłaszamy kolegów. I przypominam o wymaganiu wiekowym. Dzieci nie będą wybrane.
neo120

Młody trener

23.02.2016, 23:31
1 "neo120"
2 Obecna chwila:1dzień 2godz.
3 Mateusz
4 16
5 Jestem uczciwym graczem i rozważnym człowiekiem.Moją pasją jest matematyka, często przebywam na targu.Kiedyś grałem w pokewarsy.
6 a) siebie wyobrażam na tym stanowisku jako dobrego nadzorce targu , ponieważ nie sądze , że jestem najlepszy.  
b) idealnego nadzorce targu wyobrażam sobie jako osobe o dużej ilości wolnego czasu , sumiennego w wykonywaniu obowiązków i rzecz jasna cierpliwego.
7 Dostępy jestem zazwyczaj codziennie , jednakże mogą trafić się dni nieobeczności (pewnie tylko pare)
8 Jestem sumienny , cierpliwy , nieprzekupny i żartobliwy :P. Szybko się ucze a poza tym pełnijem już dość podobną funkcje.
Dziękuje za rozważenie mojej kandytatury.Z pozdrowieniami Mateusz "neo120" 
laryx

Aktywny trener

Liczba postów: 74
Liczba wątków: 27
24.02.2016, 21:26
1. Laryxx,
2. 2h 56 minut,
3. Tomek,
4. 24 lata.
5. -
6. -
7. -
8. -
kresh123

Młody trener

26.02.2016, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2016, 20:30 przez kresh123. Powód edycji: Chyba że liczyć prace jako informatyk )
1.Mój pseudonim w grze to Kresh123.
2. Czas spędzony w grze to w tej chwili 4 dni 50 parę minut + przed resetem konta około 45 dni i 13 h.
3.Moje imię to Dawid.
4.Mój wiek to 16 lat.
5 2-3 zdania o mnie więc jestem szalonym fanem pokemonów,oglądałem prawie wszystkie serie pokemon w telewizji.
I bardzo liczę na to że zostanę nadzorcą targu. Poza tym bardzo lubie
6.Siebie na tym stanowisku wyobrażam sobie jako osoba traktująca to stanowisko jako naprawdę wielkie szczęście że zostałem adminem będę starał się jak najlepiej wykonać swoje zadania.
Idealnego nadzorce targu wyobrażam sobie który by traktował swoją role poważnie i zajmował by się swoją rolą i wchodził codziennie i pilnował targu a nie wchodził raz w tygodniu i jeszcze nic nie robił .
7. W grze będę codziennie minimum 1 godzinę . Jeśli został bym adminem traktował bym to jako naprawdę ważne zadanie i zajmował się codziennie targiem bo takie by było przecież moje zadanie.
8.Moimi atutami jest cierpliwość,wytrwałość w działaniu.Wcześniej nie pełniłem podobnej funkcji ale szybko się uczę .
BRAZIL

Młody trener

Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
26.02.2016, 15:15
1 bombak
2 18 h 25 min
3Kamil
4 12 lat
5 jestem fanem pokemonów
6-
7-
8-

mam dużo wolnego czasu jestem aktywny na targu i nie będę miał problemu

a i sory mylą mi się cyfry lat mam 19
Alex

Administrator

Liczba postów: 3,740
Liczba wątków: 149
29.02.2016, 11:12
Zamykam rekrutację. Wkrótce odezwiemy się do wybranej osoby w wiadomości prywatnej w grze.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

© Designed by D&D - Powered by MyBB

Tryb normalny
Tryb drzewa