• Forum
  • Gra
  • Gracze
  • Szukaj
  • Forum
  • Gracze
  • Szukaj
Forum PokeWars Ogłoszenia Nowości Rekrutacja na nadzroców chatu

Wątek zamknięty 

• 0 głosów - średnia: 0
Rekrutacja na nadzroców chatu
halkme

Młody trener

Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
24.06.2017, 19:51
1. Halkme
2. 9 dni, 10godz, 43min
3. Jakub
4. 19
5.Jestem miły, radosny, zabawny i spokojny.Pochodze z polski i mieszkam w bobrownikach.
6.
a) Skupiony, który dba o porządek na chacie, słucha wszystkich i nie ocenia pochopnie, upomina i banuje jeśli jest potrzeba.
b) Powinien upominać, pilnować catu a, w razie czego poradzić się doświadczonych gdy jest niepewny.
7. Jestem codziennie dostępny, po południu i wieczorę.
8. Jestem stanowczy, pogodny, cierpliwy, zrozumiały, miły, nieboje się upokorzenia i uczynny.

Pozdrawiam zespuł PokeWars i graczy.
PaniKara

Beware of the witch

Liczba postów: 87
Liczba wątków: 3
25.06.2017, 14:57
Szanowni!
Przyszedł czas, abym i ja swoje podanie w Wasze ręce oddała.

1. Pseudonim w grze. PaniKara
2. Czas spędzony w grze. od dnia rejestracji (04.02.2016) 79dni 17godz
3. Imię. Ryśka. Ryszarda.
4. Wiek. Zdecydowanie za blisko do trzydziestki

5. 2-3 zdania o sobie.
Z wykształcenia psycholog, resocjalizator.  W związku z życiowymi zawirowaniami - pracowniczo niespełniony korposzczur, poszukujący lepszej alternatywy. Nie zważając na opinię innych lubię czasami pozwolić sobie uwolnić wewnętrzne dziecko- owocuje to rosnącą kolekcją figurek/obrazków pokemonów, zabawek z kinder-niespodzianek, bądź po prostu skakaniem po kałużach w deszczowe dni. Człowiek-orkiestra, imam się wszystkiego po trochu. Tu wyciągnę aparat, żeby uwiecznić ładny kwiatek, tam wyręczę chłopca w zrywaniu płytek, w międzyczasie zajmę się nieswoimi dziećmi, a jeśli zostanie mi wolna chwila, to z najwyższą przyjemnością strzelę partyjkę w HoMM III. Od wielu lat jestem uzależniona od fantastyki, anime i powietrza. Po cichu marzę, że kiedyś będzie mnie stać na wybudowanie domu na wsi. Z ogrodem- miejscem na zagony warzyw i częścią rekracyjną, gdzie w zgodzie będa się bawić moje psy i koty, harcując wokół klatki ze szczurami.

6. Informacja o tym, jak wyobrażasz:
a) siebie na tym stanowisku,

W dawnych czasach panowała o mnie opinia, jakobym była srogą Opiekunką- trzymałam się regulaminu, i kiedy słowne wytłumaczenia, prośby i upomnienia nie dawały rady, posiłkowałam się banami, nie patrząc na stopień znajomości z graczem. Tego też na pewno będę się trzymać tutaj, choć klimat czatu i jego rozbudowa odbiega od tego, co mi znajome. Z natury jestem raczej spokojna i zrównoważona, a swiadomość pełnienia tak odpowiedzialnej funkcji na pewno podbije te cechy. Sporą dozę cierpliwości wykorzystam na pewno na uspokajanie kłótni, którym zdarza się wybuchać i odpowiadanie na miliony różnorakich pytań - przewijających się niejednokrotnie przez czat jedno za drugim, zwlaszcza w czasie zmian czy eventów. Bywam ironiczna, ale też umiem powściągnąć język, jeśli sytuacja temu nie sprzyja. Dązyłabym też do tego, aby być jak najbliżej temu, co opisałam w drugim akapicie poniższego punktu.

b) idealnego nadzorcę chatu.
opinia zależy od tego, kto pyta. Wśród graczy łatwo jest zauwazyć pewną tendencję w rozumieniu nadzorcy idealnego- Nadzorca idealny to w ich mniemaniu osoba dostępna 24/7 przed komputerem, z podanym na profilu mailem, kontaktem na FB, numerem GG/telefonu. Najlepiej też, gdyby podany był numer do matki, męża i kochanka, gdyby nadzorca nagle umknął z czatu, ułatwi to jego znalezienie. Oczywiscie do pleców takowy powinien mieć zamontowany laptop i antenę umożliwiającą dostęp do internetu nawet na największym odludziu (wersje mobilne są ryzykowne, ponoć cieżej z nich korzystać z panelu). Ah, i przede wszystkim! Idealny nadzorca nigdy, ale to przenigdy nie zbanuje osoby, która opinię o idealnym sobie wyrobiła! Albowiem to momentalnie powoduje, że takowy nadzorca staje się demonem z piekielnych czelusci!
A tak na poważniej? To na pewno osoba stanowcza, zaznajomiona tak z regulaminem, jak i z graczami (nie oszukujmy się, "recydywiści" zawsze są traktowani inaczej). Umiejący dostrzec tę granicę, gdzie resocjalizacja staje się bezcelowa i w grę muszą wejść ostrzejsze narzędzia. Odrobina dystansu do pełnionej funkcji (tak, żeby nie załamać się graczami piszącymi czesto obraźliwe PW) również może tu być przydatnym atutem. Osoba bezstronna, w sytuacjach konfliktowych poznająca zdanie/motywy obu stron przed wymierzeniem kary. Stonowany i apolityczny, a jednocześnie z dozą poczucia humoru, tak, żeby gracze nie czuli się przy nim nieswojo.

7. Jak często będziesz dostępny w grze.
Loguję się praktycznie codziennie, w różnych przedziałach czasowych- ciężko jest mi określić się godzinowo, bywam o każdej porze dnia, czasami również nocami.

8. 2-3 Twoje atuty/zalety, które powinny przydać się na tym stanowisku
Na przestrzeni tego już ponad roku nauczyłam się sporo o grze, co pozwala mi oferować pomoc początkującym graczom (w zawiłych tajnikach szczegółowego treningu czy operacjach targowych nie jestem mistrzem)- opanowałam również w stopniu satysfakcjonującym umiejetność posługiwania się pokedexem. Autorytetem bym się nie określała, jednak śmiem sądzić, że jestem raczej rozpoznawalna na czacie.
Przez 8 lat (2008-2016) pełniłam funkcję moderatora tak shoutboxa jak i forum dosć sporej gry MMO RPG via www zamkniętej na niecały miesiąc przed moją rejestracją na pokewars- posiadam więc pewne doswiadczenie w pełnieniu tego typu funkcji.
W latach 2007-2012 bywałam też redaktorką/moderatorką na stronach o anime (głównie dragon ball/saint seiya). Mogłabym podjąć się pomocy przy redakcji/poprawianiu tekstów, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Dziękuję za uwagę i poświęcony mi czas! : )
Loove

Młody trener

Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
25.06.2017, 23:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.06.2017, 23:47 przez Loove.)

1. Pseudonim w grze: Love

2. Czas spędzony w grze:
164dni 20godz 22min. Niestety dokładnej daty zalogowania się po raz pierwszy na grę nie pamiętam, ale gram już parę lat z przerwami.

3. Imię: Kasia

4. Wiek: 24 lata

5. 2-3 zdania o sobie:  Zeszłoroczna absolwentka Uniwersytetu Medycznego, obecnie pracuje jako pielęgniarka poza granicami kraju-Szkocja. Wielka miłośniczka zwierząt, szczególnie upodobałam sobie cztero-łapne stworzonka. Entuzjastka różnorakich sportów, szczególnie tańca. Ponadto wielka fanka twórczości Mass,  Tolkiena, Rowling i Kinga. Zakochana w wyimaginowanym świecie elfów,  krasnoludów i magii.  

6. Informacja o tym, jak wyobrażasz:
 a) siebie na tym stanowisku: Spędzając niemało czasu w grze, zauważyłam tendencję niektórych członków Zespołu do karania graczy po jednym, dość niewinnym wykroczeniu. Według mnie każdy zasługuje na szansę, dlatego chciałabym, by gracz najpierw dostawał upomnienie, ostrzeżenie (oczywiście pomijam tu osoby, które nagminnie i świadomie łamią regulamin, używając wulgaryzmów w każdej napisanej wiadomości itp.) i miał szansę przemyśleć swoje zachowanie, a w razie niepowodzenia „misji” i powielaniu swoich zachowań, otrzymał karę  na jaką zasłużył.
 b) idealnego nadzorcę chatu.
Nie ma ludzi idealnych. Człowiek jest tylko człowiekiem, więc błądzić jest rzeczą ludzką.  Jednak, „Nie sztuką jest zrobić błąd, sztuką jest przyznanie się do niego”, co wg mnie jest przejawem dojrzałości. Dlatego sądzę że  „idealny nadzorca” powinien taką zdolność posiadać.
Uważam że to nie ilość rozdanych  banów świadczy o tym czy ktoś jest dobrym/złym nadzorcą, tylko to w jaki sposób nadzorca potrafi wpłynąć na to, by ich było coraz mniej. Jednak, osoba na tym stanowisku powinna być stanowcza i konsekwentna, nie pozwalając „wejść sobie na głowę” graczom oraz wiedzieć, w którym momencie wkroczyć, by zapobiec konfliktom.
Idealny nadzorca powinien wykonywać swoją funkcję w oparciu o dobrze poznany regulamin gry.
.  
7. Jak często będziesz dostępny w grze.
Jestem dostępna codziennie. Nie jestem w stanie określić ile godzin jestem aktywna, dziś może to być 3 h, a jutro nawet 10. Zdarza mi się, zaglądać nawet w pracy, dzięki tak zaawansowanemu urządzeniu jakim jest telefon z dostępem do Internetu.  

8. Twoje atuty
Jak już kiedyś pisałam w jednym z podań, nie pełniłam nigdy takiej roli w żadnej grze tego typu.  Byłam jednak moderatorką na jednym z portali społecznościowych, gdzie moim zadaniem było blokowanie „fejkowych” kont oraz usuwanie wulgarnych komentarzy.
Moje atuty? Myślę, że komunikatywność, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z innymi oraz dyspozycyjność. Powierzone zadania zawsze wykonuję rzetelnie, dokładnie i sumiennie.
Uważam że jednym z moich atutów jest również szczerość, czasami aż do bólu, o czym niejedna osoba w grze się  przekonała i mimo krytyki jaka może spaść na mnie za to, nie zamierzam tego zmieniać. Ponadto dobra znajomość języka polskiego i zasad ortografii.

Pozdrawiam,
Love
hRs

Administrator

Liczba postów: 2,216
Liczba wątków: 197
26.06.2017, 16:22
Rekrutacja zakończona.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: OddajRowerRyszardDraniu, 1 gości
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku