• Forum
  • Gra
  • Gracze
  • Szukaj
  • Forum
  • Gracze
  • Szukaj
Forum PokeWars Rozmówki Ogólne Dyskusje na temat gry Cykliczne mini-eventy

• 1 głosów - średnia: 5
Cykliczne mini-eventy
Alex

Administrator

Liczba postów: 3,755
Liczba wątków: 150
24.04.2020, 16:58
Chcemy przygotować kilka takich wydarzeń które będą się powtarzać się naprzemiennie co miesiąc lub częściej.
Pierwsze tego typu wydarzenie rozpocznie się jutro o 10:00 i będzie trwało cały weekend.
Mamy następujące wstępne założenia:
  • Proste zadania, które można będzie powtarzać do wykonania tylko w lokacji eventowej. Nagrodą w zadaniach będą punkty rankingowe oraz Oaki

• Ranking dzięki któremu będzie można zdobyć trzy odznaki: jedna dla najlepszej osoby, druga dla grupy osób które zdobędą dużą ilość punktów oraz trzecia dla osób które zdobędą niewielką ilość punktów

• W lokacji pokemony maja występować częściej niż w zwykłych lokacjach, ale ma nie zawierać droższych pokemonów żeby ich shiny wersje nie zalewały targu

• To samo dotyczy przedmiotów (nie licząc tych występujących na pokemonach bo ciężko ich uniknąć)

• Brak przedmiotów eventowych oraz sklepiku
Prosimy o opinie i propozycje poprawy.
tigero

nie wiem, nie znam się

Liczba postów: 214
Liczba wątków: 11
24.04.2020, 17:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.04.2020, 17:06 przez tigero.)
jeszcze jakby w ogloszeniu dodac informacje do kiedy mini-event bedzie trwal Wink
magi91magu

Aktywny trener

Liczba postów: 73
Liczba wątków: 9
24.04.2020, 17:19
(24.04.2020, 17:03)tigero napisał(a): jeszcze jakby w ogloszeniu dodac informacje do kiedy mini-event bedzie trwal Wink

no przecież jest napisane że CAŁY WEEKEND xd
Radziu22

Bugs Bunny

Liczba postów: 650
Liczba wątków: 37
24.04.2020, 17:20
Ostatnio rozmawiałem z kumplem o czymś prawie identycznym więc wyślę tu tę wiadomość https://zapodaj.net/81b17a3ffe8ed.png.html
Przede wszystkim taki event musi zawierać coś opłacalnego aby "eventowy gracz" w ogóle był zachęcony. Ja na screenie proponowałem mniejszy koszt wypraw ale jak jest lokacja eventowa to ona po prostu powinna być opłacalna pod względem hodowli. Myslałem też o 5 darmowych biletach na zadanie codzienne ale takich które trzeba uzyc w trakcie mini eventu - inaczej przepadają. Sama odznaka nie jest zachęceniem graczy do klikania jesli wszystko inne bedzie nudne Tongue Takie jest przynajmniej moje zdanie. Wyjasnie jeszcze tam na screenie pisze o avatarze dla top 1 oczywiscie chodzi o coś co mają członkowie zespołu - wg mnie bardzo ciekawa nagroda dla top 1.

Ogólna opinia pozytywna bo coś sie dzieje. Plus za brak sklepiku a reszte zobaczymy jutro Wink Jak te zadania będą zbalansowane i bedzie sens klikać to zdecydowanie na plus
magi91magu

Aktywny trener

Liczba postów: 73
Liczba wątków: 9
24.04.2020, 17:43
hmmm zbieranie punktów rankingowych tylko dla odznaki? bez sklepiku eventowego? xd no to początkujący gracze się ucieszą z tej odznaki bardziej niż jak by wymienili sobie punkty na coś w sklepiku gdyż odznaka tyyyyle przecież im pomoże w grze Tongue

coś do poprawy?
hmmm proponował bym dodanie 2x expa w dziczy dla poka i postaci
drogie przedmioty oczywiście nie powinny się trafiać często bo to był by bezsens ale jakaś szansę znalezienia w dziczy biletu do regionu i rezerwatu dodatkowo szansa na znalezienie junipera,1 sztuki prezentu,1-2 punkty honoru albo zdarzenie lokacyjne z regeneracją kilku ph jak i 2x szybsza regeneracja co 30 minut myślę ze by nie zaszkodziły Wink
bethrezen

Mistrz Pokemon

Liczba postów: 3,202
Liczba wątków: 152
24.04.2020, 17:54
Nie o to chodzi żeby cały czas coś dostawać za coś, ale żeby choć trochę urozmaicić zwykłe klikanie. Zadania są banalne więc gracz klikając może zdobywać oaki. Oczywiście nie koniecznie gracz musi wyjść na plus lub na zero z oakami.

"hmmm proponował bym dodanie 2x expa w dziczy dla poka i postaci" - spoko można dodać już teraz przy tym evencie
Radziu22

Bugs Bunny

24.04.2020, 17:57
beth, wiesz ze jak urozmaicisz codzienne klikanie odznaką to zupełnie nic sie nie zmieni? Nikt nie mowi o tym, aby dostać coś za darmo, po prostu eventy i sklepy eventowe tak rozpiesciły graczy, ze klikanie poza eventem jest "nieopłacalne" bo te same oaki mozna lepiej wykorzystać gdy bedzie duzy event Smile
pancin007

Aktywny trener

Liczba postów: 120
Liczba wątków: 10
24.04.2020, 18:00
Co wy na to, aby wykorzystać tę okazję aby pozbyć się nieco itemów typu pióro ho-oh z plecaków?

Taki tam pomysł mi wpadł do głowy, aby w lokacji można było napotkać wydarzenie z trenerem, który oferuje powiększenie jednej statystyki pokemona.

Propozycja:
Cześć mogę nauczyć twojego lidera 1 punktu ataku lub jednego punktu obrony co wybierasz? Ceną za to będą np 5 lub 10 piór ho-oh.

Cel:
-zmniejszenie itemku w plecakach.
-dodanie małego smaczka co dla poniektórych może być zachęcające do klikania, gdzie na niższych klasach każda stata może mieć znaczenie Tongue

Warunek:
-dany pokemon może skorzystać z usług trenera w dziczy tylko raz podczas całego wydarzenia.
-statystyka, którą otrzymamy nie będzie powiększała kosztów trenowania kolejnej staty danego typu.
-statystyka ta nie powiększy nam expa pokemona. Na zasadzie jak działa miksturka prędkości gdzie po wypiciu zwiększa na STAŁE 1 punkt speeda.
-podczas wydarzenia można by trenować nieskończenie wiele różnych pokemonów tylko raz.

Taka tam propozycja co myślicie? Czy nie warto sobie zawracać tym głowy? Tongue

Co do samego eventu licze na dobre zyski z hodowli Smile
bethrezen

Mistrz Pokemon

24.04.2020, 18:04
Wiem że wiele osób jest rozpieszczona pod tym względem dlatego ja nie chce sklepiku w żadnej formie pomimo narzekań jakie będą.

Wiem że sama odznaka to mało, dlatego są drobne zadania które można sobie powtarzać, takie bonmusy jak 2x więcej expa pasują jak najbardziej do takich wydarzeń.

Jak ktoś oczekuje to będzie coś mega super extra to na bank się zawiedzie bo to ma być DROBNE wydarzenie. Nie zdziwię się jeśli głównie tutaj uczestniczyć będą słabsi gracze.
Radziu22

Bugs Bunny

24.04.2020, 18:07
Sam boost do expa juz jest zachęcający Wink chodzi o to aby było coś, czego nie ma na codzien jak wlasnie zwiekszone doswiadczenie czy zmniejszony okszt podrózy. Wtedy nawet z takich drobnych wydarzen mozna wiele wyciagnac np wyexpic kilka pokow
Anonim

Incognito

Liczba postów: 78
Liczba wątków: 2
24.04.2020, 18:21
(24.04.2020, 18:00)pancin007 napisał(a): Co wy na to, aby wykorzystać tę okazję aby pozbyć się nieco itemów typu pióro ho-oh z plecaków?

Taki tam pomysł mi wpadł do głowy, aby w lokacji można było napotkać wydarzenie z trenerem, który oferuje powiększenie jednej statystyki pokemona.

Propozycja:
Cześć mogę nauczyć twojego lidera 1 punktu ataku lub jednego punktu obrony co wybierasz? Ceną za to będą np 5 lub 10 piór ho-oh.

Cel:
-zmniejszenie itemku w plecakach.
-dodanie małego smaczka co dla poniektórych może być zachęcające do klikania, gdzie na niższych klasach każda stata może mieć znaczenie Tongue

Warunek:
-dany pokemon może skorzystać z usług trenera w dziczy tylko raz podczas całego wydarzenia.
-statystyka, którą otrzymamy nie będzie powiększała kosztów trenowania kolejnej staty danego typu.
-statystyka ta nie powiększy nam expa pokemona. Na zasadzie jak działa miksturka prędkości gdzie po wypiciu zwiększa na STAŁE 1 punkt speeda.
-podczas wydarzenia można by trenować nieskończenie wiele różnych pokemonów tylko raz.

Taka tam propozycja co myślicie? Czy nie warto sobie zawracać tym głowy? Tongue

Co do samego eventu licze na dobre zyski z hodowli Smile

Pozbycie sie piór z plecaków na plus, ale może zamiast tego dodać po prostu handlarza wymieniającego pióra na yeny? Powiedzmy w takim przeliczniku jak u rowana- 160k za sztukę (to samo można zrobić z innymi itemami których w grze są tony np samorodek, marmurowa korona, tetrodoksyna itd). Mnie na pewno zachęciłoby to do klikania.
Tisu

Dwujka

Liczba postów: 70
Liczba wątków: 3
24.04.2020, 18:22
Podoba mi sie brak sklepiku, fajnie by było zobaczyć przynajmniej raz w miesiącu jakieś bonusy typu własnie dodatkowe doświadczenie albo mniejszy koszt wypraw.
Zmniejszenie ilości piór,liści i innych tego typu itemków zawsze na propsie.
bethrezen

Mistrz Pokemon

24.04.2020, 18:27
Na początku myślałem nad zadanie gdzie trzeba by oddawać takie iteamy za punkty rankingowe ale albo nikt by z tego nie korzystał albo w ten sposób wygrywał ranking więc bez sensu. W każdym razie warto pomyśleć nad sposobem wykorzystaniach tych wydarzeń do pozbycie się tego typu itemów. Tym bardziej że niektóre będą zbierać się podczas klikania na nich.
Dubelek

Tak To Ja

Liczba postów: 107
Liczba wątków: 6
24.04.2020, 19:13
Ha! Świetny pomysł i bardzo zachęcający do klikania byłby też ten boost do expa Big Grin
Tweety

Znawca Pokemonów

Liczba postów: 311
Liczba wątków: 25
24.04.2020, 19:43
Pancin nie zgodzę się na takie wykorzystywanie itemów w taki sposób. Zamiast tego dobra propozycja to wymiana na yeny.
Ja bym zaproponował coś w stylu wyzwania czasowego, "szczęśliwa godzina" gdzie jest zwiększona szansa na polowanie w lokacji bez pustych a dodatkowo szansa na złapanie pokemona jest zwiększona. I tu np. 2 razy w ciągu dnia i losowo wypadałaby od 12 do 13 lub od 20 do 21 złapiemy na pasek więcej pokemonów i mniej pa stracimy na pustych kliknięciach
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Strony (6): 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

© Designed by D&D - Powered by MyBB

Tryb normalny
Tryb drzewa