• Forum
  • Gra
  • Gracze
  • Szukaj
  • Forum
  • Gracze
  • Szukaj
Forum PokeWars Rozmówki Ogólne Dyskusje na temat gry [EVENT]Czy warto klikać w evencie Konkurs łapania robaków.

• 0 głosów - średnia: 0
[EVENT]Czy warto klikać w evencie Konkurs łapania robaków.
bethrezen

Mistrz Pokemon

Liczba postów: 3,202
Liczba wątków: 152
24.01.2021, 23:03
To jak uważasz że zysk jest zbyt mały aby nazywać to mini eventem to nazwij to mikro eventem, nano eventem czy mega-super-hiper małe wydarzenie weekendowe. Bo te 5 wydarzeń to od początku miało być coś małego. Tylko dodatek.

Jedni będą chcieli klikać drudzy nie.
Ktoś będzie chciał klikać dla x2 expa, ktoś inny stwierdzi że chce zdobyć odznakę. Ktoś jeszcze inny znajdzie inny powód do klikania.

Po prostu te wydarzenia to ciut więcej niż gdyby dac samo x2 expa na weekend.

Wyliczenia zysku dla tych wydarzeń maja sens tylko jako ciekawostka. Założenie lokacji w tych wydarzeniach od początku było takie że poki mają występować częściej niż w zwykłych i lokacje ale nie mają być bardzo bogate.

To że nie ma czegoś większego od tego a mniejszego od zwykłych eventów to inna sprawa.
Tetra

Dzik

Liczba postów: 93
Liczba wątków: 22
25.01.2021, 14:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2021, 14:02 przez Tetra.)
Nie wiem skąd te przeliczenia, mi wyszło 1;15 po odliczeniu balli Confused
Radziu22

Bugs Bunny

Liczba postów: 651
Liczba wątków: 37
25.01.2021, 22:05
beth jesli mini event to ma być coś bardzo małego to proponuje usunąć mini event wodny z cyklu ponieważ jest lepszy niż wiekszosc duzych eventów Smile
Sphinx25

Monolit

Liczba postów: 218
Liczba wątków: 17
26.01.2021, 21:07
Event jest, a przynajmniej powinien być od tego by zachęcić graczy do większego klikania niż zwykle (wszystkich a nie tylko "pięciu") właśnie w tym czasie gdy jest event, a jak już jest zrobiona lokacja eventowa to do tego by w niej klikać i nie ma tu znaczenia jak duży jest event czy też jak mały, zasada jest ta sama. Jeśli lokacja i event nie zachęcają do klikania w tejże lokacji eventowej i w tym czasie gdy jest event to zwyczajnie nie spełniają swoich podstawowych założeń. W takim wypadku równie dobrze mogłoby nie być i lokacji i eventu, starczyłby sam bonus ekspa i większe odnawianie PA, bo wyszłoby na to samo Wink

Za pierwszym razem zmniejszaliście ilość oaków przyznawanych za zadania na żywca, teraz ponownie je zmniejszyliście aż do 1 za zadanie i osobiście uważam że to jest przesada, przesada w tą złą strone która nie zachęca graczy do klikania.

Oczywiście to tylko moje zdanie, a ja jestem słabym graczem.
Ohenduszek

Młody trener

Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
26.01.2021, 21:34
Ja uważam, że eventy nie powinny tak silnie wpływać na sytuację na targu, więc tym razem wyszło zdecydowanie lepiej niż po ostatnim evencie świątecznym. Na księżycu po prostu przesadziliście z ilością berry i jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie nim targ powróci do standardowego kształtu. Jednak, żebyśmy się dobrze zrozumieli, to miniony mini event oceniam na minus. Nie powinno być tak, że lokaja eventowa jest mniej opłacalna niż standardowe lokacje. Jeśli hodo jest słabe, nie ma drogich itemów (to akurat na plus), to zrekompensujcie klikanie darmowymi Oakami. Wielu nowych graczy na pewno zachęciłoby to do większego zaangażowanie, bo po prostu nie mieli za co klikać, a szczególnie przy obecnym kursie PH. Natomiast dla tych, którzy mają za co klikać, to się po prostu musi opłacać i wystarczy, że poprawicie ten balans i przynajmniej większość z nas będzie happy.
WikoXnoakto

Młody trener

Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
28.01.2021, 15:18
Ziaiste ale dla 50-lvlovców nie jest to połączone szczególnie jeżeli weekendy mało grają
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

© Designed by D&D - Powered by MyBB

Tryb normalny
Tryb drzewa