Przetarg

2 Odpowiedzi, 205 Wyświetleń

Każdy gracz ma 3 sloty. że kupi danego pokemona oraz 1 że kupi dany przedmiot Osoby z kontem premium zwykłym mają 4 sloty + 2 (przedmiot), a z premium max mają 5 slotów +3 (przedmiot).

Więc kolejno gracze mają 5,6,8 slotów. Na czym to polega. Przykładowo chcę kupić shiny togedemaru. Ogłaszam się ile daję - określam kwotę jaką oferuję, mogę wybrać płeć, poziom. Zlecenie ma datę ważności. Co do przedmiotów analogiczna sytuacja - tylko że tam ceny regulowały by widełki. Oczywiście to jest teoretyczne założenie.

Czemu ma służyć ta zmiana. Koniec ze spamem typu - kupię lupę 5.2, kupię pokemona shiny drampa etc; Ogłaszasz przetarg i zwiększasz szansę że ktoś ma, bo ludzie to będą przeglądać i mogą oddać w danej cenie.

Poza tym jest zadanie typu oddaje 3 shiny do samsona. Możesz ogłosić że szukasz 3 razy shiny typu water i dajesz widełki ile płacisz za sztukę.

Każda tego typu transakcja musi być zaakceptowana przez moderatora.

Ilość slotów może się różnić. Jest to sugerowana liczba. 

Projekt na razie jest opisany jako zamysł. Na wszelkie pytania odpowiem.
https://forum.pokewars.pl/thread-484.html
Bardzo podobny pomysł zaproponował PanPabloss, jego pomysł opiera się na mechanice inspirowanej innymi grami niż pokewars. Mój pomysł nawiązuje bardziej do kwestii przetargu, jako instytucji prawnej i ekonomicznej z realnego życia.

Uważam że pomysł Pablossa sprawdził by się w sekcji przedmiotów - bo ma cechę automatyczności.
Mój pomysł jest bardziej ręczny - bo wymaga kontroli.

Dlatego oba pomysły można wdrożyć za jednym zamachem. Mój do pokemonów a Pablossa do przedmiotów.
Nie gra już tylu graczy co kiedyś w czasach świetności targ pękał w szwach wszystko można było znaleźć teraz jest to o wiele trudniejsze więc pomysł z ogłoszeniami kupna pokemonów na plus jestem za

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości