Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon

9 Odpowiedzi, 7674 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Siemano. Ja wiem, że czerwoni traktują mnie tu jak persona non grata, ale znam się, więc się wypowiem. Jak znów uznacie że pieprzyć zdanie graczy to już wasz problem.

Do sedna, a właściwie od sedna - Zadania eventowe. Wędruj, walcz, wędruj, znajdź, wędruj, złap, wędruj, znajdź… i tak do porzygu. Ja wiem, że ta gra to kliker, ale na każdym evencie dotychczas były kreatywne zadania, zagadki, motyw itp. Ten event wygląda jak stworzony w 2 minuty przez 10 latka w chacie GPT jako zadanie domowe na przedmiot, z którego nie będzie oceny tylko zaliczenie. Grafiki lokacji też chyba AI robiło XD. Wszystkie zadania dało się skończyć dosłownie w 3-4 godziny spokojnego klikania i nie było ani jednego powodu aby klikać dalej w tych lokacjach. Gracze nastawiający się na klikanie po legende nawet nie wiedzieli za ile te legendy będą w sklepie XD co na poprzednich eventach było komfortem i gwarancją że nie klikamy bez celu. Targ w event praktycznie nie istniał poza ballami. Nie był potrzebny żaden item, gracze nie robili codziennych, a z lokacji przybywało kolejnych śmieci. Widać, że wszystko tworzyła osoba, która zupełnie nie zna realiów gry. Zadania rankingowe były strasznie niewygodne bo trzeba było pilnować aby co 2 oaki zmieniać lokacje.

Drop: Aspear berry, które przed eventem nawet nie było w niedoborze pojawiło się w dwóch lokacjach,. Itemki dobrane do lokacji nie wiem jakim kluczem, bo żaden z nich nie był potrzebny. Jeśli chcieliście dodać tych co brakuje najbardziej, to wybraliście złe XD. Handlarz w lokacjach od kilku lat jest niezmieniony i totalnie przedawniony, a to też zawsze była cecha eventu, ze dostawaliśmy ciekawe oferty w lokacji. Żadna wymiana w nim się nie opłaca. Gliniane naczynie to jakiś mem. Każdy kupuje tylko dla funu mimo że wie, że straci 300k XD. Gracze żartowali że z tyloma błędami w grze może moltres się w nim trafi bo w skrzyni na pewno nie xd Plusem było dużo pokemonów do samsona, ale to jest plusem dopóki te poki tam są. Zmienicie pule w samsonie w randomowym momencie i znów nie będą nic warte XD

Apropo skrzyń: berry, balle i poki - zupełnie nic wartego aby płacić 500ph za sztuke. Dodawanie legendy to jawny i tani skok na ph graczy bo wiadomo, że moltresa trafią może 2 osoby a reszta wywali ph w błoto. (więcej o skrzyniach w przedostatnim akapicie)

Lagi, błędy itp: Zaczęliście event z 2 dniowym opóźnieniem i jeszcze pytacie graczy czy chcą wydłużyć do poniedziałku XD Rok czasu mieliście aby przygotować event, a wy nie dość że dajecie coś takiego to jeszcze nieumiejętnie. Nagroda za pierwsze miejsce jest gorsza niż za drugie XD a wybranie shiny regice jako pokemon za wygraną to naplucie potencjalnemu zwycięzcy w ryj. Gracze klikający po legende zupełnie nie wiedzieli ile klikać a w przestrzeni co chwila pojawiały się nowe plotki z "informacjami z wewnątrz". Bardzo słabe.

Sklep eventowy: Spoko, ale cieżko skopać sklepik w momencie gdy tyle poków sztucznie zboostowaliście samsonem Smile tak jak wyżej -> gdy zabierzecie je od samsona to znów będą nic nie warte XD A co do doboru legend to jak już muszą być w sklepie to dobrze, że chociaż fajne legi wybraliście, nie to co ostatnio z keldeo i innymi śmieciami. Ceny itemków totalnie odklejone od rzeczywistości bo nie modyfikujecie cen z tym co się dzieje w grze. Kropla równowarta z nakrętką. Jakieś piórka niecałe 2x tańsze od nakrętki. Macie jeden szablon, który choćby cały targ na głowie stanął to nikt go nie zmieni XD Świetne podejście.

Słowo Boże: Alex, śmiać mi się chce jak mówicie graczom, że długich eventów już nie będzie bo nie ma czasu ich tworzyć. Co więcej z Twoich ust padło, że jakbyście mieli co 2 miesiące robić duży event to nie mielibyście czasu na inne nowości. Przepraszam, jakie nowości? Na naprawy podstawowych błędów w walkach gracze czekają kilka miesięcy gdzie wystarczy czasami zmienić linijke kodu. No ale wróćmy do eventu. Bethrezena nie ma to nagle problem wymyślić 30 zadań? Gra egzystuje i nic więcej. Kiedyś żyło się od eventu do eventu, a teraz nawet eventy nie będą zachęcały. Sam stworzyłem event, który gracze odebrali świetnie w zasadzie w kilka dni. Każdy kolejny tworzyłbym szybciej i lepiej, ale wolałeś unieść się dumą i olać moje propozycje, teraz masz tego efekty. Pokazałem wam jak zrobić dobre skrzynie, na które gracze wydali 1,6kk+ ph a nie dałem do nich nawet legendy! - nie wyciągnęliście wniosków. Pokazałem jak zrobić handlarza z którego jest sens korzystać - nie wyciągneliście wniosków. W zamian obcięliście z eventu cały fun i zapowiadacie, że to już tak na stałe. Nie będę tu pisał o innych problemach, które zabijają te gre, ale te eventy to kolejny gwóźdź do trumny.

Ocena: 1.9/10 (Punkty dodatnie tylko za mnogość pokemonów do Samsona, ale nie dam 2, bo zaraz zmienicie samsona i tyle z tego będzie XD)

Wiadomości w tym wątku
Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Tempest - 20.02.2024, 12:36 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Crisss - 20.02.2024, 08:02 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Grax - 20.02.2024, 09:48 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Tempest - 20.02.2024, 10:22 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Bugs Bunny - 20.02.2024, 11:08 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Grax - 20.02.2024, 11:37 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez OvOjnooo - 20.02.2024, 11:55 AM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez zakuafk - 20.02.2024, 02:28 PM
RE: Wydarzenie Zimowe Ferie Pokemon - przez Alex - 20.02.2024, 04:48 PM

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości