(25.02.2024, 09:57 AM)Tusiaczek87 napisał(a): Ceny na targu ustalają gracze, na przedmiotach i TM/TR są widełki pokazujące ceny sprzedażowe.Osobiście już 2 razy spotkał mnie "błąd" targowego w tym raz niedawno. Niby sie zdarzają ale ani be ani me ani kukuryku. Musisz wybaczyć i koniec tematu
Chyba nie muszę tłumaczyć czym są ceny sprzedażowe.
Na pokemonach widełek nie ma i nie będzie, na cenę składa się wiele czynników, a wyceny nie są wyssane z palca czy też "Ceny akceptowalne przez nadzorcow sa wedle widzimisie, podoba mi sie albo nie." , pokemony wyceniane są na podstawie cen sprzedażowych uwzględniając też sytuację na targu i zapotrzebowanie na danego pokemona oraz wiele innych.
Nie będę się tu więcej udzielać, mam nadzieję że zrozumiale napisałam.
Moim zdaniem widełki na targu nie są takie złe, ale mogły by być mniej sztywny(nie mam na myśli większego rozstrzalu między minimalną ceną a maksymalną a ewentualnie częstsze zmiany tal aby mozna bylo ciekawiej "inwestować" ) jeśli chodzi o pokemony to troche zabawnie reagują targowi. Z rozpędu usuwają oferty legitne ale taki zwykły gible bez salki za 7.4k może sobie stac tydzień/potem 2 tygodnie. Przykladow jest duzo więcej jednak nie ja jestem od kontrolowania targu więc zgłaszam tylko to co widzę a nie szukam na siłę(chyba ze dacie mi fiolet :>) . Wydaje mi się, że targowi nie powinno az tak ingerować a jedynie usuwać oferty z czapy zeby ktos przez pomyłkę nie kupił bo bedzie karuzela scamu i rozpaczy. Ważniejsze moim zdaniem jest kontrolowanie dedyków. Oczywiście cena w ofercie dedykowanej na 99% bedzie niższa niz na targu jednak to tam najczęściej dojdzie do pushu a nie na targu. Podsumowując: - targ itemów - w miarę git
-targ pokemonów - nie jest źle
-praca targowych- pewnei u kogoś brakuje doswiadczenia i z rozpędu ciachnie dobrą ofertę ale jak przeprosi to miło
-kolor dla mnie- do rozważenia
Pozdrawiam
~Zakalec